Plåtstörningar

Detta är små dekorationsnitar för bälten.

Plåtstörningar

Jag har inte kommit på denna design, den är tagen från denna blogg, jag såg plåtstörningarna och tänkte att jag skulle prova att göra någon. det slutade med att jag gjorde 80st. I ett lekfullt experiment att se hur kort tid det skulle ta att göra en plåtstörning.

 

Plåtstörningar

Jag valde koppar (för det är mjukare) istället för mässing, mässing var med historiskt korrekt ifall man syftar till att göra något slags påfund som ska länkas till medeltiden.

 

Jag tog 0,8mm kopparplåt som jag klippte till med en stor plåtsax, sedan samlade jag ihop 10st små kvadratiska kopparnitar. Dessa klämde jag fast i ett skruvstäd och filar alla kanter så att alla fyrkanterna är precis identiska. därefter filar jag små V:n i varje hör med en liten trekantsfil. När det är klart tar jag och skålar den lätt med en kulhammare, därefter löder jag på en 2mm koppartråd på baksidan. Nu återstår polering, har man en polermaskin går det väldigt fort, annars kan man använda stålull och polermedel. För att få fast plåtstörningen på ett bälte så klipper jag ut en liten kvadratiska kopparbit i 1,2mm plåt med ett 2mm hål i mitten. Nu är det bara att syla et hål i ett bälte och sticka igenom plåtstörningen och trä på den lilla 1,2mm brickan och bocka till koppartråden så den sitter klämmer fast plåtstörningen.